Hier volgt een kleine uitleg over bitcoin betaling mogelijkheden. Om bij ons te betalen met bitcoin, plaats je net zoals gewoonlijk je bestelling, alleen zet dan voordat je de bestelling plaatst, in het notitie-veld: BITCOIN BETALING

stuur een email naar het gebruikelijke emailadres, of stuur je een bericht via ons contact formulier, waarin je het ordernummer vermeld of reply op de orderbevestiging die je ontvangt.

Geef in dit mailtje in elk geval aan dat je “ordernummer” met bitcoin wilt betalen.

Wij sturen je vervolgens een bitcoin betaallink.

Let wel op dat deze betaallink maar voor beperkte tijd actief blijft!

Ook zullen we pas de bestelling verzenden wanneer de betaling volledig bevestigd is. Momenteel duurt het wel langer voordat de betaling bevestigd is, denk er aan dat het dus wel iets langer kan duren voordat je bestelling verzonden wordt.

Bitcoin

Privacy

Van elk bitcoinadres zijn alle in- en uitgaande transacties in termen van de bitcoinadressen van resp. betaler en ontvanger(s) openbaar, met datum. De privacy wordt vergroot door voor ieder te ontvangen bedrag aan de betaler een nieuw bitcoinadres op te geven, en ook steeds voor wisselgeld een nieuw bitcoinadres te gebruiken.

Acceptatie

Al vanaf het begin zijn er acceptanten, maar vanaf eind 2013 bieden de eerste grotere e-commerciebedrijven een bitcoin-betaaloplossing aan. Overigens wordt er vaak gebruikgemaakt van een tussenstap in de vorm van een betaalprovider, wat ervoor zorgt dat de bitcoins direct bij de transactie (grotendeels kunnen) worden ingewisseld. Op deze wijze zal er in de boekhouding van deze bedrijven mogelijk geen bitcoin te zien zijn omdat deze al bij de transactie zijn ingewisseld voor euro’s. Verwacht wordt dat het hier dus vooral om het genereren van media-aandacht gaat en deze spelers met de betaalmethode op zichzelf dus nog niet veel nieuwe klanten verwachten.

In een uitspraak van 14 mei 2014 oordeelde de rechtbank Overijssel dat bitcoin wettelijk niet als geld gezien kan worden, maar net als zilver en goud een ruilmiddel is. Dit heeft naar het oordeel van de rechtbank tot gevolg dat men in geval van wanprestatie geen recht heeft op vergoeding van schade geleden door verschillen in de wisselkoers (zogenaamde koersschade).